Vaikka niin tuossa alkukesästä lupailin, että nyt alkaa taas aktivoituminen Villa Rinneapilan suhteen, mutta pah, nyt kun kyseinen talo on minun kotonani, niin enhän minä ole ikinä kotona.. Tai jos olenkin, niin vain kääntymässä eikä silloin aikaa ole askarteluun..

Mutta jotain kuitenkin tännekkin blogin puolelle.

Valkoruususta olen viimeksi päivittänyt tänne yhtään mitään ilmeisestikkiin vuonna 2012, joten olisiko aika siitäkin jälleen laittaa kuva tai vaikka toinenkin?
Valkoruusu on se nukketalo, johon ei ole hirveästi panostettu. Mittakaava on mitä on, se on itserakennettu kauankauankauan sitten ja sinne ensimäiset huonekalut olen itse aivan lapsena puupaloista rakennellut (ja niitä ei enää taidakkaan olla olemassa). Tapetit löytyy, muutama kestävä (tai vähemmän kestävä) huonekalu, koira lemmikit ja toki Legoista peräisin oleva Minni hahmo sekä Kinder munista tulleet lapsi hahmot. Valkoruusu on talo, jolla lapset saavat leikkiä, ja sen takia sinne päätyy huonekalut, joita en muualle kelpuuta.

Ennen siivousta kyseinen talo näytti tältä:

IMG_1421.jpg

Sekaisin ja likainen siis. Eikun siivoamaan. Otin kaikki tavarat ulos, pyyhin talon ja heitin rikkinäiset/ylimääräiset tavarat roskiin ja uudelleen järjestin tavarat paikoilleen taloon.

Nyt talo siis näyttää tältä:

IMG_1425.jpg

Joihinkin talon huonekaluihin olen ihan suht. ookoo tyytyväinen, tosin pikkuvirheitä sisältäneinä ne ovat päätyneet Valkoruusuun.
Esimerkiksi olohuoneessa oleva pönttöuuni, on onnistunut ihan suht hyvin, mutta yläosa (joka onneksi ei kuvassa näykkään) on ruma, luukut eivät aukea eivätkä nekään kovin kauniit ole.
Vessassa oleva vihreä peili on ihan okei, paitsi että listoitus (90-asteen kulma, mikä se on?) on ihan päin prinkkalaa joten ei sitä kehtaa muualle laittaa kuin tähän taloon. 
Keittiön lattialla oleva pannunalunen on myös ihan hyvä, mutta niitä löytyy useampiakin kappaleita joten yksi joutui pois Valkoruusuun.
Suurin osa huonekaluista onkin valmiita kalusteita, tai hieman tuunattuja valmiskalusteita. Sini-vihreät kaapit sekä jalkalamppu ovat muistaakseni Lidlin puuvalmiita huonekaluja jotka on vain maalattu. Osan kalusteitsta ihmiset varmaan tunnistavat Lundby kalusteiksi. Osa on myös Kinder munista tulleita ja osa barbien tavaroita, kaikkea sekalaista siis, jotain itsetehtyäkin joukosta löytyy..

Sitten vielä muutama lähikuva 'hieman' kärsineistä tapeteista:

IMG_1430.jpgIMG_1432.jpgIMG_1431.jpg

Eivät taida paperitapetit oikein tykätä kosteudesta.. 
Taloa siis säilytetään eräänlaisessa vanhassa aitassa ympäri vuoden, jossa ei ole lämpöä joten hieman kosteutta taitaa talvisin olla ilmassa..

Tuo parvekkeen ovi on edelleen tekemättä, samoin parvekkeen kaide. Kaide materiaalit on kyllä olemassa, ne on niputettu ja mitattu, eli vain sahausta vaille valmis, ja toki kasaamista vaille.. Ovea en ole edes tullut ajatelleeksi, mutta täytyyhän taloon nyt parvekkeen ovi saada!

Taitaisivat tikkaatkin kaivata pientä fiksaatiota:

IMG_1424.jpg

Ja moni muu asia.. Muttakun ei minulla edes Erikeepperiä ole täälä! Sitäpaitsi noiden rumien tikkaiden tilalle voisi jonkun muun viritelmän kehitellä.. Mentiinhän ylimpäänkin kerrokseen aikoinaan köyttäpitkin, nyt sitä köyttä ei enää taida olla olemassakaan..

 

Tästä on hyvä jatkaa....