Mieleni teki heti valaa lisää kynttilöitä eritekniikoita kokeillen. No, mikäs minua estäisi? Työlästä se kyllä oli kun kynttilöitä syntyikin sitten kerralla vähän enenmmän...

Ensin tein aihiot paperi'pötköt' ja jälleen liimasin pötköt alustaan, sanomalehden sivuun tälläkertaa. Sitten eikun valamaan. Mutta miten ilman sotkua? Ensin keksin hyvän idean, sulatan sytkällä kynttilää jolloin jokiainen pisara (tai ainakin lähes) valuu putkeen. Helppo tapa. Mutta pari pötköä täytettyäni hokasin uuden 'ongelman', jos kaikki pötköt täyttää näin, kohtahan sytkästä loppuu kaasu.
Sytytin kaksi värillistä tuikkua, ja ajattelin, että kun steariini sulaa, voin sen sulan kaataa pötköön. Tavallaan.. Suurinosa toki oli sanomalehdellä ja tuikkuhan sammuu hyvinkin nopeasti kun steariini katoaa keskeltä ja jää reunoille. Noh, ei hyvä tapa sekään..
Sytytin vanhan kastekynttilän ja ajattelin sillä lämmittää sulatettavaa vanhaa kynttilää jolloin ei sytkän kaasu kulu. Toki. Mutta. Palavasta kynttilästähän valuu kaikki steariini 'hukkaan' paperille. Eikä se kynttilän jämäkään kovin hyvin sula, vaaraksi iskee että paperipötkö syttyy palamaan..

Eli, ainoa siisti ja helppo tapa täyttää putket näillä minin kokeiluillani on sytkällä kynttilän sulattaminen. Paitsi jos monta kynttilää haluaa tehdä, kaasu todennäköisesti loppuu aika nopeasti..

Sain kuitenkin kaikki pötköt täytettyä erivärisillä steariineilla

IMG_1536.jpg

Sitten vain mattopuukko heilumaan ja paperit pois, ja kynttilöiden pätkimiseen. Siinä hommassa kestikin hetki kun pötköjä oli vähän enemmän kuin ensimäisellä kerralla.
Ja jostain syystä nämä pötköt katkeilivat ja olivat todella hauraita. Perustuneeko siihen, että nämä täyttyivät hitaasti kun aiemmin päivällä tekemäni täysin sulalla steariinilla suoraan lusikalla, jolloin täyttyivät nopeasti.. Mene ja tiedä..

Sain kuitenkin kynttilänpätkiä aikaan ja sitten alkoi sydänlankojen liimaus..

IMG_1540.jpg

Jestas mitä hommaa. Muutamaan ensimäiseen (vihreisiin) laitoin 'oikeaa' sydänlankaa, vahapintaista ja suht ohutta jonka katkaisin siitä vanhasta kastekynttilästä.
Muihin tein samasta paksusta sydänlangasta kuin edellisiin, erona nyt se, että tein aina 2säikeestä, ja yritäppä isoilla keittösaksilla pätkiä kaikkea pientä kun askartelusakset ovat hukassa.. 
Pinsetithän olivat tietysti kokoajan liimassa ja langat yrittivat mennä minne huvittaa..
Huh mitä hommaa.. 

Sain kuitenkin langat liimattua (pitkän ajan jälkeen..)

IMG_1542.jpg

Värit vääristävät aika täydellisesti kuvassa, koska pimeällä tiskipöydällä askartelin ja kuvasin jolloin tiedätte varmasti kaikki mitä tapahtuu... Sain aikaan myös kolme kaksiväristä kynttilää. Niitä melkein voisi joskus kokeilla uudestaan. Jossen sitä ennen huku kynttilöihin ja jos keksin yksinkertaisemman tavan..
Vihreitä, keltaisia, punaisia, kirkkaita/vaalean violetteja ja valkoisia kynttilöitä.
Huh mikä homma mutta tulipahan kokeiltua :D

Halusin myös kokeilla muitakin asetelmia/alustoja kuin päivällä.

IMG_1546.jpg

Juujuu en jaksanut odottaa liiman kuivumista... 
Ihan okei asetelmia, tykkään tuosta peilistä eniten. Ei nuo toisetkaan rumia ole, mutta ehkä ne pyöreät olivat kuitenkin kauniimpia. Kynttilöitä jäi kuitenkin vielä paljon 'yli' joten eiköhän niitä pyöreitäkin asetelmia vielä synny..

 

Saa nähdä koska seuraavat kuulumiset tänne tulee.. Saikku kun loppuu niin palaan sinne metsään ja töihin..