Tänään oli -jälleen kerran- siivouspäivä. Jotain heitin roskiin, jotain löysin ja jotain säästin.

Ensimäisenä 'uhrina' oli pieni pahvinen laatikko. Osa sen siällöstä (=lue suurinosa) lähti roskiin, nämä jäivät:

IMG_8371.jpg
Vihreät pienet omput. Reunassa punaiset aiemmin esittelemät massa omppuni vertailu kuvaa antamassa. 
Vihreä omput on siis tehty marsipaanista, aikoinaan niiden piti kakun päälle päätyä, mutteivät koskaan päätyneet.. Nyt mietin miten kovettunut marsipaani säilyy, rohkenenko laittaa noita nukketaloon kun on kuitenkin elintarvike tuo marsipaani.. Ei kai se miksikään mene? Siis eihän niitä enään syömässä olla :D

Nämäkin pelastuivat pahvilaatikosta:

IMG_8369.jpg
Nämä myös marsipaanista tehty. Rypäletertut vihreät sekä yksi violetti. Violetti on mielestäni aika ruma, ainakin kuvassa. Rypäleet myös näyttävät jotenkin tosi isoilta jumbo rypäleiltä. Niin vihreissä kuin violetissakin.. Nämäkin siis saattavat päätyä nukkikseen, riippuen siitä mihin tulokseen tulen tuon marsipaanin kanssa. Joko nukkikseen tai roskiin.

Muut marsipaani koristeet, meriaiheiset, menivät roskiin.

Lisäksi pelastin vielä nämä:

IMG_8372.jpg
Muovisia pillejä 2kpl. Muovi on aika paksua, mutta eiköhän se sopivilla välineillä poikki mene.. Näistä suunnittelin että ainakin mukeja/laseja voisi saada, jos sopivan pohjan keksisin.. Ehkä liimasta, ehkä piirtoheitinkalvosta, tai punaisesta pahvista? Kyllähän noita ideoita piisaa..
Se mitä noista 'rinkuloista' keksin, on vielä ihan auki..

Siivouksen jälkeen aloitin tälläisen operaation:

IMG_8373.jpg
Kauan ostamani maali ja vielä kauemman aikaa sitten ostamani tela pääsivät käyttöön. Ensin sopiva lattiasuojaus, vaikka lattialla ei niin väliä ollutkaan ja maalikin vesiliukoista (kai..) mutta eipä tuosta ainakaan haittaa ole.
Jakkara sai myös sopivan suojauksen Aamulehden sivusta ja eikun maalaamaan.. 

Lopputuloksen yksi osa näyttää tältä:

IMG_8375.jpg
Villa Mustahelmen 'katot' saivat valkoisen maalin pintaansa. Maalauksen jälkeen huomasin, etten vintin kattoa maalannut ollenkaan. No se saa jäädäkkin puun väriseksi, sille kun on aivan omat suunnitelmat muutenkin..
Nyt vielä kun saisi kaikki huoneet tapetoitua niin voisi talon kasata. Tuo tapetointi vain kun on vähän mitä on.. Kun sopiva 'ihan kiva' tapetti löytyy ja saan huoneen tapetoitua, löytyykin uusi kivempi tapetti..

No mutta, tästä on hyvä jatkaa..