Tästä tuleekin todella pitkä postaus, ostikon mukaisesti. Ehkä se korvaa viime aikaisen hiljaisuuden tässä blogissa, ja tulevan hiljaisuuden. Tai ehkä ei, mutta ainakin tässä postauksessa teille selviää miksi täällä on ollut hiljaista ja miksi se tulee jatkumaan. Ei, en ole menettänyt kiinnostustani mineilyyn jos joku jo ehti pelästyä :D
Vaan koska. Täällä on ollut hiljaista koska, kuten jo aiemminkin olen kertonut, askartelu tarvikkeeni sijaitsevat eri paikassa kuin minä. Muutin syksyllä siskoni kanssa toiseen kaupunkiin ja askartelutarvikkeeni jäivät asumaan äidilleni. Siksi täällä on ollut hiljaista, ei ole mitään mitä päivittää. Vaikka olenkin lähes joka viikonloppu tarvikkeideni ääreesä, on täällä paljon muutakin tekemistä (mm. kaverit).
Ja hiljaisuus jatkuu.. Siksi että täällä on edessä muuttoa puolin ja toisin. Eli täällä muuttaakin koko perhe! Äitini muuttaa erikaupunkiin kuin missä tällähetkellä asuu, minä muutan minun ja siskon yhteisestä vuokra kolmiosta itsekseni vuokra yksiöön, samassa kaupungissa tosin pysyn. Siskoni muuttaa samaan kaupunkiin kuin äitini, poikaystävänsä luokse. Tarkoittaa siis sitä että minä pakka(sin)an kaikki minit ja muut askartelu härpäkkeet ja ne asuvat laatikoissa seuraavat 1-3kk.

Pari esimerkkikuvaa:

IMG_4346-normal.jpgIMG_4347-normal.jpg

Ylemmässä kuvassa olen jo pakannut osan mini tavaroistani, suurin osa Villa RinneApilan tavaroista on noissa laatikoissa, sekä paljon muuta miniä. Tällä hetkellä pinossa on vielä yksi laatikko, tuon pinon alla isompi laatikko. Lähes kaikki minit ovat nyt pakattuina, muutamia juttuja on vielä laatikoissa, ne pakkaan sitten joskus.
Alakuva. Ihan naurattaa kun ajattelen tätä, ja varsinkin kuin kirjoitan :D Lähes kaikki tuossa huoneessa olevat laatikot/tavarat ovat minun askartelukamojani! Miten niin muutaman tavaran omistan? :D Tuossa edessä nykät pahvilaatikot ovat tyhiä, niissä lähettelen postissa paketteja, esim. huuto.net juttuja joita joku huutaa. Tuossa huoneessa on myös kaikki mitä minulla on huuto.netissä myynnissä. Löytyy myös mm. minun retkeily tarvikkeeni, kippoja jotka eivät ole minun sekä turhaa tavaraa joka on matkalla roskiin, huuto.nettiin tai kirppikselle. Että näin..

Tässä teille Villa RinneApilan ennen/jälkeen kuvat:

IMG_4339-normal.jpg
IMG_4360-normal.jpg

Ylemmässä kuvassa talo on siis siinä kunnossa, kun se oli kaapin siirtelyn jäljiltä ja mihin se on viimeksi jätetty. Eli keskeneräinen ja sekainen. Sekaisuus kyllä lähinnä johtuu siitä kun kaappia on siirrelty. Talonihan siis on isossa kaapissa kuten olen aiemminkin kertonut.
Jokainen sitten varmaan arvaa alakuvan. Kaikki tavarat on nyt pakattu. Täytyykin ensikerralla kun talo pääsee uuteen paikkaansa, tapetoida loppuun ennen tavaroiden laittoa. Ainainen ongelma, mistä ja millaiset tapetit (ja lattiat)?

Villa MustaHelmi on edelleen vasta kasaus/remontti (tapetit, lattiat, väliseinät) vaiheessa. Se on säilössä autotallissa, jossa sitä on lähes mahdoton työstää, sen lisäksi etten ikinä ole taloni lähettyvillä.. No eiköhän sekin ala edistyä kun pääsee uuteen kotiinsa. Sitten joskus.

Siivousta tehdessä löysin kaikkia kivoja aarteita!

IMG_4324-normal.jpg
En tiedä minkä aseen hauleja nämä ovat, mutta pelastinpa ne kuitenkin roskakorilta. Jos näistä jotain keksisi mineillä. Ideoita?

IMG_4359-normal.jpgNämä ovat keskeneräisiä askartelu töitäni. Keskeneräisiä töitä on vaikka kuinka paljon enenmmän, mutta näistä nyt otin kuvan. Tuosta mustasta pitsi härpäkkeestä on siis tulossa päivänvarjo. Ensimmäinen sellainen kokeiluni. Saankohan sitä ikinä valmiiski? Tuo kun on ollut kesken vaikka kuinka ja kauan.
Sitten tuo punainen. Tuoli shamppanja pullon korkista. Tuosta tosin hajosi tuo 'selkänoja' kun nostin sen pois laatikosta, täytyy sitten joskus korjata. Tuokin on ollut kesken vaikka kuinka kauan, en vain ole saanut valmiiksi... Jotain pehmikettähän se kaipaisi?
Etu alalla olevat siniset osat. Ensimmäinen tuolla tyylillä tehty hattu kokeilu. Osat pitäisi vain liimata yhteen ja sitten koristella. En vain ole saanut aikaiseksi.. No sitten joskus. Vähän iso ja rumahan tuosta tulee, mutta se onkin ensimmäinen tuolla tekniikalla tekemäni! Olen siis leikannut pahvista tuon muotoiset palat ja päällystänyt kankaalla. 

IMG_4362-normal.jpg
Tälläinen löytyi myös. En muista mitä ole tuosta yritänyt ja meinasinkin heittää sen roskiin. Se vain alkoi näyttää minusta aivan kalastajan roomboxiin sopivalta. Vaikken olekaan koskaan ajatellut sellaista tekeväni.. Mutta kun asiaa rupesin ajattelemaan, voisin sellaisen tehdä synttärilahjaksi tutulleni. Mutta mistä muka saisin kahluusaappaat/kumisaappat, verkon/katiskan, kalastajan ja kaikkea muuta mitä sellainen vaatisi -_- Katiskaan minulla olisi tarvittavaa 'verkkoa' (sellaisia metallilevyjä missä on reikiä, vähän isoja tosin) mutta enpä minä sellaista osaa tehdä! Onki ja madot ehkä onnistuisivatkin.. Täytyy miettiä asiaa.

IMG_4315-normal.jpg
Tälläinen kasa. Näytti kivalta joten päätin pelastaa tämän(kin). Tuo on siis valosarja sekaisessa mytyssä. Ja se toimii, testasin. En edes osaa arvailla kuinka vanha tuo on! Tosi vanha. No ei mitään muuta kuin osiksi vain :D

IMG_4322-normal.jpg
IMG_4316-normal.jpg
Revin nuo 'kruunut' irti valosarjasta ja ne lähtikin tosi helposti, sen kuin vain nykäisi. Ensin luulin että joudun jotain järeämpiä työkaluja etsimään mutta eipä sitten tarvinnutkaan (onneksi). Alakuvassa siis 'kruunu' lähikuvassa ja yläkuvassa kaikki 10kpl jotka olivat valosarjassa kiinni. Valosarjankin pelastin, sen vien uuteen kotiini kunhan pääsen muuttamaan. Nyt kun minulla on lupa sisustaa juuri niin kuin haluan! Ihanaa :)
Takaisin asiaan. Noista 'kruunuista' kolme säästin ehjänä, eli jätin timantit ja helmet paikoilleen. Muista revin timantit irti, joita kertyikin runsas määrä:

IMG_4355-normal.jpg
Näyttävät muuten läheltä katsottuna aivan pikku enkeleiltä, jotka eivät pysy pystyssä ja siivet puuttuvat. Mutta nehän voi ripustaa vaikka joulukuuseen (vaikke Villa RinneApilassa sellaista olekkaan.. :)
IMG_4357-normal.jpg
Katsokaa vaikka itse.

Takaisin asiaan siis. Nuo 'kruunut' ovat vähänä isoja 1:12 maailmaan mutta kolme säästin ehjänä ihan vain että haluan nähdä kuinka iso se sitten oikeasti on kattokruunuksi Villa RinneApilaan ja/tai Villa MustaHelmeen. No, sen näkee sitten joskus. Helmiä en irrottnut yhdestäkään osasta koska minulla ei ollut mitään mihin laittaa ne muuten olisin irroittanut. Mitähän aihioilla voisi tehdä? Vai pitäisikö vain suosilla heittää roskiin?
Helmistähän saa aikaan vaikka mitä kun niitä on noin paljon. Juurikin mainitsemiäni enkeleitä, siivet vain mukaan ja koukun muokkausta hiukan. Tai sitten voisi tehdä oman kattokruunun, silloin olisi ainakin sopivan kokoinen 1:12 maailmaan. Minä vain en osaa tehdä kattokruunua. Yritin kyllä joskus (pariinkin kertaan) mutta aina ne epäonnistuvat joten luovutin kyseisen asian suhteen. Katsellaan tätäkin sitten joskus..

Takaisin löytöihin:

IMG_4328-normal.jpg
Nämä ovat varmasti joka mineilijälle tuttuja. Tai sitten ei. En tiedä :D Näitä minulta löytyy ennestään vaikka kuinka paljon, mutta nämä piti pelastaa koska ovat erikokoisia. Ohuempia ja pitempiä kuin ne mitä minulla on ennestään.

IMG_4329-normal.jpg
Rulla reunanauhaa. Tästä saa vaikka Villa RinneApilan yhteen huoneeseen lattian. Villa MustaHelmen eteiseenhän on tulossa myös reunanauhasta lattia. Se vain ei ole vielä asennettu koska on oneglma. Reunanauhaa on yksi rulla, enkä ole varma riittääkö se koko lattiaan. Olen yrittänyt mitata asiaa, mutta koska minulla on niin huono matikkapää etten luota siihen. Toisaalta olisi turha leikata sopivat palat nauhasta ja huomata ettei se riitäkkään. Mitäs niillä sitten tehdään?

IMG_4333-normal.jpg
Tälläisiä tarrojakin pelastin roskakorilta. Tosin en usko että minulla on ikinä nuille mitään käyttöä mutta olkoon nyt laatikossa kun kerran sinne mahtuvat. Hei olen hirveä hamstraaja :D

IMG_4335-normal.jpg
Nämähän ovat aivan selviä tuoli-aihioita vai mitä? Vähän tuunausta vain ja ovat kuin desing tuolit kaupassa. Tai ei ehkä ihan mutta ei kerrota sitä kellekkään, eikös niin? ;)

IMG_4337-normal.jpg
Tälläisiä löysin pakkaillessani (tuossa muuten näkyy se 'katiska verkko' josta kerroin aiemmin!) Tuo sininen on huulirasvatelin, jäi joskus matkaan kaupasta. Ainakin uunivuokia keittiöön siitä saa jossei mitään muuta :D Vihreästä piti tulla nurmikko puutarhaan, mutta puutarha jäi tekemättä. Tai siis on se edelleen olemassa mutta en varmaan koskaan tule sitä tekemään loppuun :/ Scenic Fibres on siihen vesi aine Scenic wateriin lisättäviä hiukkasia jolloin vedestä tulee liikkuvan näköistä. Sitä oli (ja on) tarkoitus käyttää suihkulähteeseen jonka kauan sitten tein simpukoista. Muistatteko? Se on muuten valmis mutta vesi puuttuu :D Puutarhaan piti tämänkin mennä.

IMG_4338-normal.jpg
Lisäksi löysin vielä yhden ikuisuus projektin. Joulukuusen valot. Vaikka en vieläkään omista sitä joulukuusta. Tai siis Villa RinneApila ei omista. Nuo on siis Tiimarista(?) ostetut 2e(?) led valot joihin on tarkoitus laittaa päähän avattu kulkunen (kahdessa valossa sellainen onkin) jolloin näyttävät aivan kynttilöiltä. Tämä homma vain tyssäsi siihen kun sivuleikkurini ovat niin isot että niillä oli hankala leikata kulkuseen reikä jotta saa sen pujotettua kynttilään.

Mistä tulikin mieleeni:

IMG_4348-normal.jpg
Edelliset pihtini ovat olleet kauan kadoksissa ja tänään sain aikaiseksi ostaa uudet. Pienemmät sivuleikkurit tuli samala ostettua (josko nyt saisi jouluvalot tehtyä)

IMG_4353-normal.jpg
Pihdeistä otin talteen tuon mustan jutun. Näyttää aivan selvästi syöttötuolilta kunhan siihen lisää vain jalat ja selkänojan, eikö näytäkkin? Villa MustaHelmessähän asuu (ts. sinne muuttaa) vauva.

Eikö tämä postaus lopu ikinä? Kolme kuvaa vielä ja kyllä se sitten loppuu :)

IMG_4350-normal.jpg

Tämä jäi kirpputorilta käteeni, 50senttiä. Kaunis arkku nukkikseen, ehkä vähän suuri mutta kyllä kattokruunut ovat suurempia kuin tämä! :D Kirppurotilla ihailin myös pieniä lasijoutseniä, siitä oli 3kpl 1,50e ja ihan 1:12 kokoa mutta siis koriste-esineitä. Meinasinkin ostaa ne, mutta päädyinkin lopulta jättämään ne sinne pöytään. Ei minulla ole tarvetta sellaisille..

IMG_4341-normal.jpgIMG_4342-normal.jpg
En muista olenka ennen esitellyt tätä, mutta tämä on siis Villa RinneApilan jääkaappi. Tosin aika pieni ja ruma sellainen. Tämä on vanha tuttirasia jonkao olen maalannuyt spray maalilla valkoiseksi. Kaipaisi ehkä kahvaa ja logoa. Sekä jotain muuta päivitystä. Katsellaan.. 
Villa MustaHelmeenkin on tulossa jääkaappi, pieni tosin siitäkin tulee. Teen sen muovirasiasta jossa on ollut joskus hammaslankaimia. Sen maalaan sisäpuolelta jolloin siitä tulee kiiltävä pintainen. Hyllyt siihen täytyy vain kehitellä, tuossa tuttirasiassahan ne olivat valmiina.

Tämä postaus oli nyt tässä. Oliko tarpeeksi pitkä? Minusta ainakin oli! :D

Kesällä luultavasti tämä blogi taas aktivoituu kun pääsen enemmän olemaan askartelutarvikkeideni ääressä! Näkyillään ja kyllä, luen teidän blogejanne aktiivisesti vaikken aina mitään kommentoikkaan :)