Olen aina luullut että eniten vihaamani lattialaatta on se klassikko, kuusikulmainen kellertävä 'uimahalli laatta' mitä on hyvin monessa julkisessa paikassa. Asuessani vuokralla erässä kaksiossa, oli vessani lattiassa sellainen laatta. Vaikka pesin lattiaa ja tiesin että se on puhdas, mutta 'julkisen tilan laatan' takia oloni oli aina sellainen että se on likainen ja siinä on satojen ihmisten jalkapöpöt.
No, nyt se kuusikulma laatta saattaa jäädä jopa kakkossijalle tämänpäiväisen viritelmän jälkeen

Nimittäin kellari sai tänään 'laatta'lattian:

IMG_9721.jpg

Joko laatoittaja on ollut pienessä huppelissa, tai sitten ei ole laatoitusristit olleet käytössä..Eikä ole lattianpesijäkään ihan toimiensa tasalla kun lattia on täynnä lyijykynä jälkiä.

Puhtaan valkoiset seinät eivät nyt oikein sovi harmaa, likaisen vamhan lattian seuraksi. Mietin jo aiemmin, ennenkuin lattiaa laitoin, miten saisi seiniin esim. vesivahinkoa, hometta tai vastaavaa mutta ainakaan vielä en ole mitään ahaa -elämystä saanut..

Tässä vielä lähikuva uudelleen maalatuista seinistä sekä lattiasta: 

IMG_9724.jpg

Jäätävä tuo lattia.. Maalatakko se, purkaakko, jättääkö vaiko mitä....

Tuo munakennomassa ei tästälähin(kään) kyllä kuulu lemppari askartelumateriaaleihini. En tiedä, teinkö massan väärin vai mikä mutta mielestäni se oli kamalaa työstettävää. Työvälinein minulla oli terävä mattopuukko sekä fiskarssin sakset. Mutta joissain kohdissa ei millään meinannut saada leikattua laattoja irti, oli tosella kovaa. Liikaa liimaa massassa vaiko liian paksu levy? Toisaalta levy ei kovin paljon ohuempi olisikaan voinut olla..
Massaa jäi myös yli kokonainen toinen uudelleen tehty levy, sekä tuosta jo leikellystä palanen. En tiedä mitä niille teen. Hyötykäytänkö vaiko laitanko roskiin vai mitä.. No ehkä se vielä joskus selviää..

Sain tänään myös tälläisen kehikon aikaiseksi:

IMG_9726.jpg

Tämä siis päätyy Villa Mustahelmen saunaan. Alunperin suunitelmissa oli siis sauna ja vessa, mutta tämänhetkinen suunnitelma on mahdollisesti sauna ja pukuhuone ja vessa johonkin muualle. Tosin kuten tapana on, suunnitelmat voivat muutta ja monesti.

Tämä on AinoS ideasta kehitetty, tästä tulee siis hyllykkö erottamaan tilat toisistaan. Tosin tämän version luultavasti joudun vielä purkamaan ja uudelleen tekemään hieman levemäpänä ja erikorkuisena. Mutta suunnitelmissa on!

 

Vielä yksi asia.
Kuten varmasti on huomattu, kesä on tullut ja blogeissani alkaa taas olemaan hiljaisempaa. Kesällä olen niin paljon pois kotoa etten askartelemaan oikein pääse. Mutta aina sillon tällöin jotain uutta.. :)