Minut laitettiin muutaman päivän sairaslomalla (kannatti rikkoa jalkapöytä..) joten tänään oli aikaa askarrella. Tänään oli siis steariinipäivä. Toisen blogin puolella kerroinkin tehneeni sytykeruusuja. Mutta tässä blogissa kerronkin tehneeni kynttilöitä.

Viimeksi kun olen mini kynttilöitä tehnyt, yritin valaa niitä suoraan sytytyslankaan, vähän niinkuin oikeatkin puikko kynttilät. Eihän siitä tullut mitään. Nyt yritin valaa niitä aihion sisälle (kiitos vinkista Rinde), mutta se olikin erittäin sotkuista puuhaa. Kynttilät itsessään onnistuivat ihan ookoo, mutta steariinia olikin sitten enemmän alustalla kuin kynttilöissä..
 

IMG_1517.jpg

Tälläsiä pötkylöitä sain aikaan. Tuo paksuin tosin joutui uudelleen sulatukseen, koska se ei käyttötarkoitukseensa sopinutkaan..
Nämä on siis tehty niin, että käärin grillitikun ympärille paperia, teippasin kiinni, poistin tikun, liimasin paperialustalle 'putket' kiinni ja kaadoin steariinin sisään. Katkaisut sekä paperin poistaminen hoitui mattopuukolla.

Täytyyhän kynttilöille alustatkin olla!

IMG_1519.jpg

Minulla on säästössä limsapullojen korkkien tiivisteitä (onkohan näitä enää edes pulloissa?), sekä valmiiksi tulostettuja erilaisia papereita. Ensin etsin jotain kivaa kuviollista paperia, mutta löysinkin valmiita pyöreitä aihioita, joten leikkelin ja liimasin ne tiivisteiden päälle.
Eniten tykkään tuosta punaisesta ja jouluisesta alustasta. Kaksi muuta ovat vähän ehkä tylsiä, keltainen ainakin.

Sitten niihin itse kynttilöihin:

IMG_1522.jpg

Tälläinen määrä syntyi kynttilöitä. 
Sydänlanka on okeiaa sydänlankaa, joka tosin on niin paksua että purin sen 2-3 säikeen ohueksi ja liimasin erikeepperillä kynttilään kiinni. Tässä kuvassa sydänlangat vielä lyhentämättöminä.
Osa kynttilöistä on hieman vinoja, toistaseksi vain yritin veistellä niitä mattopuukolla suurinpiirtein suoriksi. Eihän oikeakaan kynttilä aina ole suora. Kai..

Sitten niihin itse asetelmiin.

IMG_1527.jpg

Kokeilin erilaisia, 2, 3 ja 4 kynttilän kokoelmia, mutta koska pariton aina paras, tykkäsin eniten tuosta kolmen kynttilän kokoelmasta. Tosin tuossa joulualustalla ne ovat ehkä vähän liian lähekkäin.. Kaksi kynttilääkin on ihan jees, mutta mielestäni kolme on parempi.

 

Tykkäsin tästä kokeilusta, ja kunhan jälleen on aikaa, teen varmasi lisääkin minikynttilöitä.