Tänään oli vapaata, ja innostuin toteuttamaan projektin joka on odottanut kauan, eli kellarin seinien rappaus. Maalipurkki on ollut auki siitä asti kun maalasin Villa Mustahelmen katot, hiekka on odottanut purkissa muutaman viikon jo. Ensin tuskailin kun ei talvella saa hiekkaa jäisestä maasta, sitten sain hiekkaa mutta en tarmoa ryhtyä toimeen.. :D

Joka tapauksessa, tästä se lähti:

IMG_8975.jpg
Kellarin aihio, aamunlehti, erikeepperiä, kipollinen hiekkaa sekä maalipurkki ja pensseli. 

Alku lähti sillä että vuorasin koko pöydän lehdillä, ettei tarvitse siivota niin paljon. Seuraava vaihe oli levittää hiekka. Mietin hetken, ja totesin että helpoiten menee kun laitan pellin päälle sanomalehteä ja hiekka siihen.

Eli eikun tuumasta toimeen

IMG_8976.jpg
Hiekka näytti tältä ennen putsausta. Isoja kivenpaloja, sekä paljon roskia kuten urpuja ja havunneulasia. Eli siis hiekkaa putsaamaan. 

Putsauksen jälkeen hiekka oli jo käyttökelpoisen näköistä..

IMG_8977.jpg

Eli seuraavana oli seinien rappaus. Erikeepperiä läjä seinään ja pensselillä levitys, sitten vain hiekkaa kerros seinään ja ylimääräisten kaataminen takaisin pellille. Ja sitten vain seuraavan seinän kimppuun.

Jokaisen seinän hiekotuksen jälkeen oli tilanne tämä:

IMG_8982.jpg
En muistanut ottaa kuvaa ennenkuin olin jo yhden seinän maalannut.. 

Hiekka pysyi nätisti seinissä, mitä ensin pelkäsin että pysyykö ollenkaan ja riittikin vielä, vaikka olin ihan varma että se loppuu kesken. 

Eli eikun maalia seiniin hiekan päälle ja kellari kuivumaan.

IMG_8991.jpg

Nyt, jonkunaikaisen kuivumisen jälkeen näyttää tältä. Vielä mielenkiinnolla odotan minkänäiköinen tästä loppujenlopuksi tulee..

Kun maalasin seiniä, käätelin laatikkoa aina niin että maalattava seinä oli pöydällä ja maalihan valui sitten kulmiin paksuksi kerrokseksi. 
Aluksi jätin tämän kuivumaan ylösalaisin, ja sanomalehdelle kertyikin paksu kerros valunutta maalia. Kun oli kuivunut aika paljon, käänsin kellarin oikein päin ja jätin kuivumaan. 

Nyt, kun ei ole vielä kokonaan kuivunut ja on ollut oikein päin, huomasin tälläisiä 'pikkuongelmia':

IMG_8994.jpgIMG_8995.jpg
Maali on valunut yhdellä seinällä lattialle läjäksi, ja yhteen nurkkaan myös.. 

Jotenkin turhauttavaa, koska tätä tehdessä tein niin monta virhettä. Joskus pitäisi vain ensin ajatella ja toteuttaa sitten, eikä toteuttaa ja samalla huomata mikä kaikki meni vikaan.

Maali oli löysää joten tapahtui tämä valumisefekti. Maalata olisi pitänyt seinä kerrallaan ja jättää sitten siihen asentoon kuivumaan jottei maali pääse valumaan.
Maalia valuikin yllättävän paljon ja joudun varmaan toisen kerroksen tähän vielä laittamaan.
Seinien olisi pitänyt antaa kuivua kunnolla hiekan liimaamisen ja maalaamisen välissä, hiekka olisi paremmin pysynyt seinissä maalatessa. Nyt en malttamattomana odottanut, vaan aloin hetken kuivumisen jälkeen maalaamaan ja hiekkahan rapisi sinnetänne..
Hiekka olisi voinut myös olla pienempirakeista, paljon pienempää. Mutta kun heti pitää päästä tekemään, eikä metsästää viikkoa että mistä saisi pienempirakeista hiekkaa..

Vaikka moni asia meni vikaan ja varmasti joudun vielä paljon fiksailemaan, tekisin tämän silti uudelleenkin.