Huhhuh. Tänään en ole oikein muuta tehnyt kuin siivonnut ja maalaillut. No vähän joululahjoja, mutta pääasiassa maalausta ja tapiseerausta Villa Mustahelmeen. 

Mutta ei aloiteta tuosta maalailusta. Aloitetaan vaikka tästä:

Minulle eksyi kerran tälläinen  Bilteman? saha. Tämä on juurikin se saha, josta muutama postaus sitten valittelin kun se ei toimi. Tai siis luultavasti se on vain kasattu väärin. Tuo 'yläpää' siis ei kahva pää, nousee hassusti ylös eikä sahalla voi sahata mitään sillä sitä pitäisi koko ajan painaa jolloin, mutta ei sillon voi sahata. Jos joku osaa kertoa minun ylihuonojen selitysten perusteella jotain vinkkejä, niin tervetuloa

Onneksi minulla on pelastus:

Tällä pelillä menee poikki tikut ja listat ja vanerit ja kaikki. Oiva kapistus! (Clas Ohlson n.20e). Tuo vain pitää semmoista ääntä, että varmasti naapurit ihmettelevät mitä remonttia meillä tehdään. Tai ei tuo nyt normaalia sähkösahaa kummempaa ääntä pidä, mutta jotenkin on tottunut käsin käytettävään lähes äänettömään sahaan.. : D

Haluatteko kurkistaa Villa Mustahelmeen? 

Vähän tyhjää ja autiotahan täällä on..

Ensimmäinen kuva on ullakolta, hellokitty paperia ei ole vielä leikattu ylhäältä koska se on vasta kuivumassa. Tuohon tulee siis kolmen lapsen makuu-/leikkihuone. Toinen kuva on vanhempien makuuhuone. Vastakkaisille seinille tulee samanlaista tapettia, mutta vierekkäisillä on siis erilaista tapettia. Tältä Villa Mustahelmi tällähetkellä suunnilleen näyttää sisältä.. Kuka väitti että olen laiska tapiseeraamaan?

Minulta meni sellainen jatkohjohto jossa on virtakytkin hajalle. Siis se virtakytkin hajosi. No tottakai ne palat piti ottaa talteen!

Mitähän näistä saisi aikaan.. : D Kaikki pitää tallettaa!

Sitten siihen maalailuun..

Neljät portaat ja neljät kaiteet sekä sellaiset palikat saivat väriä pintaansa. Palikat unohdin kuvata, mutta eipä ne kovin tarkkaa tarkastelua olisivatkaan kestäneet kun en omista tummanruskeaa akryylimaalia! Pitäisi hankkia, olisi monet väri-sotku-seos-yritykset jääneet tekemättä. No, sainpa aikaan sellaisia kulta-kelta-ruskeita palikoita. 

Portaat ja kaiteet:

Tältä nämä näyttivät alkuvaiheessa. Arvatkaa vain pelottiko alkaa sutia noihin kaiteiden tolppiin mustaa maalia.. 

Tältä ne näyttivät hetken päästä:

Portaat ja kaiteet ovat aikalailla saaneet viimeiset maalikerrokset pintaansa. Odotin paljon karmeampaa jälkea, mutta ihan siedettävät niistä tulikin.. Vielä täytyy kaiteisiin laittaa kerros valkoista maalia. Samoin portaisiin.

Tässä lähikuva kaiteista:

Tuolta ne nyt sitten näyttävät. Tuo ohut kapea palkki missä portaiden pystypalkit ovat kiinni, oli aluksi valkoinen mutta se tuhriintui maalatessa niin paljon että mietin josko sen mustaki maalaisi. Sitten meitin että pitäisikö valkoinen maalikerros hioa ensin pois ennenkuin laitan mustaa. No enpä jaksanut. Suoraan vain valkoisen päälle mustaa maalia :D