Taisinkin mainita postaus-pari sitten, että kokeilin tehdä munakennomassaa. Siis niinkuin paperimassaa mutta munakennosta. Tuolloin kerroin vain tehneeni sen ja se odotteli siis kuivumistaan.

No, sehän kuivui ja jopa ihan muutamassa päivässä:

IMG_8527.jpg

Mutta missään kohtaa en ajatellut että se kuivuessaan käpristyy.. Joten sainhan minä kovettunutta munakennomassaa kellarin lattiaksi, käyräversiona tosin..

Eikun uutta tekemään ja paino päälle ettei tällä kertää pääse käyräksi

IMG_8574.jpg

Massasta tuli jotenkin ihan erilaista. Tuossa on enemmän tuollaisia 'isoja' paloja ja on paljon vaaleampaa, vaikka on ihan samanlailla tehty. Kuvittelen, että tein tuosta massasta kuivemman ja laitoin enemmän erikeepperiä kuin ensimäiseen versioon, mutta tosiaan luulen että vain kuvittelen..

Mikäs siinä, eikun toinen pelti päälle ja kuivumista odottelemaan. Ja sitä muuten odoteltiinkin. Yli viikko meni eikä levy vieläkään ollut kuiva, pieniä kuivumisen merkkejä ilmassa oli, mutta ei sitä kuivaksi voinut sanoa, pinta oli edelleen kostea ja tahmea.

No, kuivatus siis jatkuu, eihän minulla mihinkään kiire ole. Joku kaunis päivä sitten aloin leipoa, ja tarvitsin siis peltiä tämän massan päältä. Tarkoitukseni oli viedä se leivonnan jälkeen takaisin massan päälle, arvatkaa muistinko... No tässäpä siis lopputulos:

IMG_8735.jpg

Pari ärräpäätä meinasi päästä ja totesin että kolmatta massaa en enää tee! 

No tänään sitten otin käyrät levyt käsiini ja ajattelin että jos käytän levyjen keskikohdat, jotka ovat suunnilleen tasaiset, kellarin lattiaan. Tosin mahtaakohan riittää? No enpä päässyt kokeilemaan kun otin massalevyt vierekkäin käsiini ja huomasin jotain -ei niin kivaa-

IMG_8787.jpg

Väriero on paljon suurempi oikeasti kuin miltä kuvassa näytää..

Nyt tässä onkin mietinnässä, käytänkö levyt ja elän ajatuksella että kellarin laittia on vanha ja kulunut ja kosteusvauriosta kärsinyt, vai yritänkö värjätä levyt jollain? Taisin jostain lukea että vahvalla kahvilla onnistunee.. Huoh, jätin levyt pöydälle ennenkuin kyllästyn kokonaan kellari prjoktiin..

Hiekkaakin kävin hakemassa, ja sitä olisi nyt seinien rappaukseen, valkoinen maalikin pitää pian käyttää pois.. Eli ehkä aloitan joku päivä seinärappauksesta ja palaan lattia aiheeseen myöhemmin kun hermoni ovat taas suunnillee kasassa.. :D

No mennäänpä mukavempiin asioihin, päätin tänään iltasella askarrella vielä pari pyyhe pakkaa:

IMG_8790.jpg

Pakko oli tehdä muutama pesusieni kuvausrekvisiitaksi. Alkaa pian olla noita pyyhepakkoja liikaakin kun on niitä kauan kauan sitten tekemiänikin laatikoissa. 

Viimeiseen pakkaan ei enää vaaleansinistä nauhaa riittänyt, joten täytyi punaisesta langasta siihen tehdä tuo nauha. 

Vielä lähikuva yhdestä pakasta:

IMG_8796.jpg

Tämä on siis viimeinen jonka tein sinisellä nauhalla. Tähän jouduin käyttämään pinsettäjä kun oli nauhapätkä niin lyhyt. Taistelin pitkään rusetin kanssa, ja sitten muistin että rusetinhan voi tehdä myös toisella tavalla! No toisella 'kiertämis' tavalla koitin tehdä ja heti toisella yrittämällä onnistui. Täytyy siis muistaa useammin tuo tapa ruseteissa kun miniä tekee.. 

Pssst.
Muistakaa käydä osallistumassa arvontaan.